21. - 23. marec 2012, Portorož, Slovenija   

» Študija primera
 

 

Generalni pokrovitelj

Velika pokrovitelja

 

 

 

 

 

 

 

Informacije o konferenci
Center za
izobraževanje in svetovanje
Fakulteta za organizacijske vede
Univerza v Mariboru
Kidričeva cesta 55a
4000 Kranj
cis@fov.uni-mb.si
Tel.: 04 2374 345
Fax: 04 2374 299

 

 

Tekmovanje v reševanju študije primera ("Case study")

Mnogi študenti v času svojega študija pridobijo širši vpogled v področje uporabnega znanja in sodelujejo pri iskanju novih rešitev, ki jih zahtevajo sodobni izzivi domačega in tujega okolja.

Letošnje 2. mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera je priložnost, ko lahko študenti svoje pridobljeno znanje preizkusijo na praktičnih primerih, kjer bodo svojo ustvarjalnost soočile različne skupine študentov fakultet, tako domačih kot tujih.

Koncept študije primera predstavlja metodološko in pedagoško naravnan izziv, katerega cilj je integracija različnih teoretičnih konceptov in situacij iz realnega poslovnega okolja. Iz tega razloga sama metodologija študije primere omogoča udeležencem podroben vpogled v konkreten poslovno naravnan problem proučevane organizacije / podjetja. Skozi raznoliko diskusijo kot metodo aktivnega učenja se spodbuja osvajanje in razvoj potrebnega kritičnega oz. ustvarjalnega razmišljanja, potrebnega na področju managementa.

Lokacija
2. mednarodno tekmovanje v študiji primera bo potekalo v okviru 31. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti med 21. in 23. marcem 2012, v prostorih Kongresnega centra Bernardin v Portorožu.

Čas in trajanje
Predvideno obdobje za reševanje študije primera je med 20. in 22. marcem 2012 (tri dni), pri čemer se ob pričetku udeležencem predstavi ključne okvire poslovno naravnanega problema (kratka predstavitev organizacije / podjetja, proučevanega produkta / storitve, identifikacija poslovnega problema in usmeritve pri iskanju rešitev), zadnji dan pa predstavi konkretne rešitve, oceni ter določi zmagovalno skupino.  

Skupine študentov
Na drugem mednarodnem tekmovanju v študiji primera lahko sodeluje največ deset (10) skupin študentov. Vsaka posamezna skupina lahko šteje najmanj štiri (4) in največ pet (5) študentov.

 

Pokrovitelj:

Iskratel se ponaša z več kot 60-letno tradicijo delovanja na trgu telekomunikacij, tržno prisotnostjo na vseh kontinentih, razvojnimi podjetji v tujini ter priznanim statusom enega najpomembnejših kreatorjev sveta sodobnih telekomunikacij. Iskratelova lastna tehnologija omogoča podjetju nenehen boj za najvišja mesta na trgu. Izdelki, v katere sta integrirana več kot 60-letno znanje in izkušnje, se nenehno razvijajo in navdušujejo tako operaterje kot končne uporabnike. To dokazujejo tudi najelitnejše nagrade tako za dizajn kot tudi tehnološko odličnost.

Nova blagovna znamka Innbox združuje širok nabor naprav, ki so namenjene končnim uporabnikom, domačim in poslovnim. Uporabnikom omogočajo dostop do vrste storitev, razpoložljivih v svetu interneta, pri operaterjih in drugih sodobnih ponudnikih vsebin in jim pri tem zagotavljajo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Znamka Innbox na eni strani operaterjem zagotavlja nenehne možnosti za ustvarjanje novih poslovnih priložnosti, uporabnikom pa na drugi strani nove oblike uporabniške izkušnje pri odkrivanju novih storitev in aplikacij v svetu interneta.

Nagrade

Člani najbolj uspešne skupine bodo s strani pokrovitelja prejeli praktične nagrade.

Prijava za sodelovanje

Skupine študentov se lahko prijavijo s priloženim obrazcem za sodelovanje do vključno  13. marca 2012 oz. do zapolnitve prostih mest, na elektronski naslov: kariernicenter@fov.uni-mb.si . Prilagamo tudi časovni razpored tekmovanja v študiji primera.

 


© 2011 FOV, Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede, Center za izobraževanje in svetovanje

Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj,  tel.: 04 2374 345, fax: 04 2374 299  

Pravna obvestila