Študentsko tekmovanje v študiji primera

21. marca 2018 je v sklopu 37. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti v Portorožu potekalo mednarodno študentsko tekmovanje v študiji primera. Študenti so imeli pred tekmovanjem dva dni časa, da so našli rešitev na zastavljeni poslovni problem, ki ga je tokrat podal GS1 Slovenija.  Naslov letošnjega izziva je bil »From brand awareness to standard implementation«, kjer so študentje dobili nalogo, da analizirajo ter raziščejo možnosti za dvig prepoznavnosti GS1 kot globalnega ponudnika standarda črtnih kod med študenti in jim predstavijo možnosti certificiranja, ki med drugimi služi za dvig njihove karierne rasti.

Tekmovanja se je udeležilo pet ekip študentov, in sicer: Bowtie Consulting (FON, Beograd), Fontastic (FON, Beograd), ekipa FOI, (FOI, Varaždin) ter ekipi FOV1 in FOV2 (FOV, Kranj).

Vse rešitve, ki so jih podali študenti so bile uporabne zato je komisija imela pri zboru najboljšega težko nalogo. Največ točk je prejela rešitev ekipe Bowtie Consulting iz Srbije (člani ekipe: Ana Jaćimović, Jelena Popović, Luka Delić in Marina Krak), drugo mesto je zasedla ekipa FOV2 (člani ekipe: Filip Bilbija, Pavel Nesterov, Tina Radovanovič in Marina Đorđeski) in tretje mesto ekipa FOV1 (člani ekipe: Nina Milinković, Kim Kestner, Jan Vidmar, Katja Hrovatič in Amir Draganović).

Vsem študentom se zahvaljujemo za njihovo sodelovanje in dobro voljo na tekmovanju!Povabilo k sodelovanju za mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera (oktober 2017)


Soorganizatorja tekmovanja